• Екипът на EyeSTAR

  Репутацията на EyeSTAR LASIK (Айстар Ласик) се дължи отчасти на опита и участието на нашите хирурзи: най-добрите хирурзи в тази област, които лично ще участват във всяка стъпка от процедурата.

  Лекарите на EyeSTAR са някои от най-опитните и квалифицирани хирурзи в областта на лазерната корекция на зрението, които имат опит още от ексимер лазер серия № 001 - първият лазер разпространяван по търговски начин. За разлика от други хирурзи, които извършват различни видове хирургически интервенции, нашите хирурзи се занимават само с очни лазерни рефрактивни процедури. Всички наши хирурзи и целият ни медицински персонал имат практически опит и/или са преминали специализации в чужбина - в най-добрите университети и медицински центрове. Мнозина от нашите хирурзи са преминали стаж по рефрактивна хирургия във водещи болници и медицински училища.

  В крайна сметка, успехът на EyeSTAR LASIK е резултат от работата на нашите хирурзи по време на всяка стъпка от процедурата EyeSTAR LASIK, която се извършва под надзора на нашия медицински директор. От отговаряне на всички Ваши въпроси, през преглед за това, дали сте подходящи за операция, до действителното Ви лечение, бъдете сигурни, че опитен офталмолог ще се грижи за Вас, а не помощници или оптици.

  broken image

  Д-р Исмаил Гюркан Челиккол

  Медицински Директор

  Д-р Исмаил Гюркан Челиккол е роден в Одрин през 1965 г. След като завършва средно образование в Галатасарай, той завършва Медицинско училище към Университета в Истанбул, а след това започва работа в болницата "Beyoglu Research Hospital".

  По-късно д-р Челиккол заминава за САЩ, където започва работа в Джон Хопкинс Юнивърсити, като изследовател в департамента по биомедицина. След това заминава за Юнивърсити ъф Калифорния в Сан Диего, където работи като изследовател в различни изследователски проекти свързани с роговицата на окото и системи за изкуствен интелект. По време на престоя си в САЩ д-р Челиккол е изучавал рефрактивна хирургия в известни лазерни центрове в САЩ и в Европа.

  Д-р Челиккол имаше идея за създаване на лазерен център в Турция, който да се занимава изключително с лазерна хирургия и да използва най-фините системи и най-добрите технологии в света и същевременно да поддържа стандарти равни, или дори по-добри, от тези в центровете в САЩ и по света. През 1999 г. мечтата му се превърна в действителност - EyeSTAR LASIK Institute беше създаден. Така беше създаден и здравният туризъм в Турция, тъй като 90 % от пациентите на EyeSTAR LASIK идват от чужбина.

  Д-р Челиккол е световно известен като основател и директор на този институт и на множество други проекти. Интересите му са насочени към изкуствения интелект и той активно използва тази технология за да диагностицира проблеми на роговицата на окото.

  Шахматът е едно от хобитата на д-р Челиккол, който притежава две награди от шампионати - 7-мо място в Европа и 2-ро място в Турция. Д-р Челиккол е член на организацията МЕНСА , говори свободно английски и френски езици.

   

  (Снимката е от телевизионна програма "Медикалайф" на интернационалния канал АТВ Аврупа.)

  broken image

  Магистър Ясемин Юсуфоф

  Mениджър

  Поздрави от Истанбул!

  За мен е удоволствие да Ви пиша не само като мениджър, но и като пациент на EyeSTAR. За първи път дойдох от Токио в Истанбул като пациент на EyeSTAR. В продължение на 14 г. бях носила контактни лещи и се интересувах от LASIK, но не можех да намеря подходяща клиника в градът, където живея - Сан Диего, Ню Йорк (бакалавър от New York University) или Токио (магистър от International Christian University).

  Няколко неща ме впечатлиха в EyeSTAR, включително технологията, приятелски настроеният екип и огромното количество време, което лекарят прекарваше с мен и отговаряше на въпросите ми. Лазерът в EyeSTAR беше най-бързият и най-модерен лазер, за който бях чувала,същия лазер, който току-що беше получен в САЩ (в Харвард Медикъл Скул). В EyeSTAR веднага се почувствах като у дома си - лекарите говореха с мен на английски и знаех, че съм попаднала в добри ръце, тъй като лекарят отговаряше на всички мои въпроси подробно и търпеливо. За мен е удоволствие да бъда част от екипа на EyeSTAR и да посрещам пациенти като Вас от всички държави по света в нашата ВИП клиника и институт.

  broken image

  Д-р Джезми Кахведжиоглу

  Хирург

  Роден е през 1959 г. в Истанбул. Завършил е английска гимназия в Истанбул през 1978 г. и медицина в Истанбул Юнивърсити през 1985 г. Учил е офталмология в Юниверсити ъф Лайън (Франция) между 1989 и 1991 г. Завършил е професионалното си обучение болницата Beyoğlu Eye Diseases Hospital между 1992 и 1994 г.

  През 1994 г. започнал да работи като специалист в Laserex - първият център за лазерно лечение на очни заболявания в Истанбул. Бил е част от екипа, който е въвел в експлоатация ексимер лазера и LASIK хирургията за първи път в Турция.

  Освен това е подготвил някои от първите международни публикации за рефрактивната хирургия. През същата година е одобрен за член на Американската академия по офталмология. Член е на Френското дружество за офталмология. Представял е изследванията си на многобройни национални и международни конгреси.

  broken image

  Д-р Ръдван Сайгълъ

  Медицински Мениджър

  Д-р Сайгълъ е роден в Газиантеп през 1937 г. и е завършил Медицинско училище към Университета в Истанбул през 1967 г. Между 1967 и 1971 г. е работил в болницата "Van Erics Primary Care". Специализацията си по офталмология е завършил през 1975 г. в болницата "SSK Istanbul Hospital" и е работил там като главен асистент до пенсионирането си през 1997 г. До 2005 г. е работил в болницата "Kadikoy Kizilay Primary Care".

 • Очна клиника в Истанбул EyeSTAR
 • EyeSTAR LASIK Institute: 25 години!

  EyeSTAR LASIK Institute: 25 години!

  EyeSTAR LASIK Institute, нашата очна клиника е продукт на многогодишни изследвания и отдаденост от страна на основателя д-р И. Гюркан Челиккол. Д-р Челиккол е известен изследовател на роговицата и невронни мрежи и е участвал в редица постдокторантски стипендии и изследвания в най-добрите лазерни центрове в САЩ.

   

  Целта на д-р Челиккол при създаването на лазерната клиника в Турция, Истанбул е посветена на направата на VIP лазерно лечение, като се използват най-добрата система и най-новата и добра технология в света, както и да поддържа стандарти равни и дори по-добри от центровете в САЩ, Европа и по света.

   

  Очна клиника е основана през 1999 г. и е водещ център на качествена лазерна корекция на зрението в Истанбул, където всеки пациент се лекува с голямо внимание, посреща се като крал и се изпраща като приятел. Очната клиника продължава да лекува хиляди пациенти от чужбина, което го прави единственото турско лечебно заведение, където 95% от пациентите са чужденци.

   

  История:

  • 1988-1991: проведени са редица новаторски изследвания на д-р Челиккол по топографски промени на роговицата, които са причинени от рефрактивна хирургия. Същата година той изследва и развива невронните мрежи, софтуер за изкуствен интелект, на базата на коята система се оценяват ефектите от операцията върху повърхността на роговицата.
    
  • 1992: Д-р Челиккол разработва софтуер за конвергента, да анализира топографски данни на роговицата с VRML чрез интернет. Това е първата разработка за предоставяне на виртуална реалност за прегледите на роговицата под оперативен стрес. Д-р Челиккол продължава медицинските си изследвания в Университета на Джон Хопкинс и Университета на Калифорния в Сан Диего. През това време той също посещава много други болници и лазерни клиники. хирурзи започнаха очни лазерни процедури с помощта на първата в търговската мрежа лазер в света.
  • 1999: Д-р Челиккол се връща в Турция и основава очна клиника LASIK Institute в бляскавия булевард Bagdat Caddesi в Истанбул, първият и единствен LASIK лазерен институт на Турция, посветен само на лазерна операция на очите. започва здравния туризъм в Турция с първите пациенти от Германия, които са музиканти и разспространяват изключителното внимание и професионализма на клиниката в Германия. Всички процедури тогава в клиниката ни са били обезпечени с гаранция от 5 години.
    
  • 2000: Първото клинично изпитание за лекуване на заболяването кератоконус с UV светлина. Това в крайна сметка се превръща в най-популярният метод за лечение на кератоконус в света и е решение за пациенти, при които се изисква трансплантация на роговица.
  • 2004: Очната клиника придобива най-бързият лазер в света: WaveLight Allegretto Eye-Q 400 Hz. Същата година центърът е бил преместен в Таксим, центърът на Истанбул, за да се улесни транспортирането, предвижването, хотела и разглеждане на забележителности от страна на пациентите.
    
  • 2005: Става първата и все още единствената, намираща се очна клиника в Истанбул, в която се приемат максимум 10 пациенти на ден за максимално VIP обслужване. Работата на клиниката става международно известна и е включена в националната немска телевизия „ZDF” и немското списание „Focus”. Пациентите са предимно немци, австрийски и холандци. Придобива тестван лазер ACT, първият лазер, който прави лечения за пресбиопия. Тъй като той не отговаря на стандартите на очната клиника , използването се прекратява.
    
  • 2006: Става първата и все още е единствениата лазерна клиника за корекция на зрение, която дава доживотна гаранция „Lifetime Care”. Американският пилот Камерън Нослер избира EyeSTAR за лазерна операция на очите си, защото разполага с технология, която не се използва в САЩ към дадения момент. В анадолския вестник излиза статия за избора на Нослер. Пациенти от цяла Европа посещават Истанбул за лазерно лечение на зрението в следствие на репортажи в пресата, включително и на корицата на важно списание на Швейцария „Facts”. 
    
  • 2007: излиза с изключителната си черта в националната телевизия на Швейцария SF1, като представител на здравния туризъм в Турция.   EyeSTAR е награден с ISO 9001 - международни стандарти за качество. Това е сертификат за LASIK и услугата лазерно лечение на зрението от престижната и строга немска организация TUV - SUD. 
    
  • 2008: е първият лазерен център в Турция, който прави лечение на пресбиопия „PresbyLasik”.
  • 2010: е първият и все още единственият лазерен център, който предлага лечение на очите с лазер на пациенти, които са с изключителна сухота в очите „S – Lasik”.​​

  Днес: Хирурзите на EyeSTAR са международно известни с академичните и хирургическите си умения. Те дават консултации, обучават и присъстват на конференции по цел свят, за оставане в челните позиции в областта. Нашите пациенти научават за най-новите разработки, направени от нашите хирурзи в тази област. Екипът на клиниката ни е известен с неговите постижения в областта на усилените грижи и говореното на много езици, включително английски, немски, български, японски, френски, италиански, румънски, руски, турски и испански език.