• Лазер за лазерна корекция на очи

  Лазерна Корекция: Технологията на ЕyeSTAR LASIK

  Очна клиника е основана през 1999 г. и е водещ център за качествена лазерна корекция на зрението в Истанбул, където всеки пациент се лекува с голямо внимание, посреща се като крал и се изпраща като приятел. Очната клиника продължава да лекува хиляди пациенти от чужбина, което го прави единственото турско лечебно заведение, където 95% от пациентите са чужденци.

 • Технологията

  Един от най-важните аспекти на LASIK процедурата провеждана в EyeSTAR е технологията. Клиниката е оборудвана с най-новата лазерна и диагностична технология, одобрена от FDA и чрез клинични изпитания. С цел да предоставя най-безопасни и най-точни резултати, Очна Лазерна Клиника EyeSTAR е снабдена със сложно диагностично оборудване за най-прецизна оценка на очните дефекти. Методите за диагностика включват томография на роговицата на окото, ултра-прецизна томография, измерваща роговицата на окото в 22 000 точки, corneal wavefront и диагностика и класификация на абнормални състояния на формата на роговицата на окото със система за изкуствен интелект.

  лазерна корекция лазер на очи

  WaveLight Allegretto Wave Eye-Q 500 Hz / 400 Hz

  WaveLight Allegretto Wave Eye-Q 500 Hz е най-новата, най-бързата и най-модерната лазерна платформа одобрена от FDA, която може да се намери на пазара. Лазерът е известен с най-точните си резултати и най-високото ниво на сигурност и комфорт на пациента.

  Ние предлагаме модерна CLB микрокератом технология или all-laser LASIK, в зависимост от препоръките на нашити хирурзи за всеки конкретен пациент.

  Безопасност
  Здравето на очите ни е много важно и безопасността за очите е фундаментално изискване. Затова EyeSTAR използва лазер WaveLight Allegretto Wave Eye-Q, който притежава уникална характеристика за безопасност: PerfectPulse Technology™. Тази сложна технология прави така, че цялото лечение и всеки импулс на лазерния лъч са напълно контролирани чрез ултра-бързо устройство за проследяване движенията на окото, което проследява движенията на окото 400 пъти в секунда и съответно коригира лазерния лъч за по-малко от 6 милисекунди. Така, дори и когато окото Ви се движи, лечението остава перфектно центрирано. Освен това, уредът предотвратява температурните ефекти върху окото и сухотата и подобрява процеса на лечението.

  Качество на зрението
  Лазерът Eye-Q предлага и Wavefront Optimized технология, за която е доказано, че предпазва естествената форма на роговицата на окото и предотвратява възникването на оптични грешки, които биха могли да доведат до проблеми с нощното виждане или загуба на контрастната чувствителност (способността за виждане на ясни образи). Системата притежава потенциал да предостави на мнозина пациенти зрение по-добро от 20/20, което е наречено "зрение на орел", тъй като орлите притежават вродената способност да виждат по-добре от 20/20 както през деня, така и през нощта.

  Резултат
  Системата Eye-Q притежава честота от 400 импулса в секунда и в действителност лечението продължава само няколко секунди в сравнение с по-дългите процедури. Средно лечението продължава не повече от 10-12 секунди или приблизително толкова време колкото е необходимо да се налее чаша кафе. Доказано е, че по-кратките процедури с лазер намаляват времето за лечение и в същото време намаляват риска от пост-оперативни инфекции, свръх-корекции и недостатъчни корекции.

  айтракер за лазерна корекция на окото

  WaveLight Allegretto Wave Eyetracker

  Устройството за проследяване на движенията на окото е неразделна част от LASIK интервенцията . То работи с лазера за ултра-прецизно лечение и прави така, че всеки лазерен импулс да попада точно там където е необходимо.

  Устройството за проследяване на движенията на окото има характерна честота над 500 Hz и проследява движенията на окото 500 пъти в секунда. Това е важно, тъй като окото може да потрепва със скорост 60 Hz. Ако окото Ви потрепва по-бързо или със същата скорост, като устройството за проследяване на движенията, в такъв случай устройството може да не е в състояние да проследи правилно движенията на окото. В резултат на това, поради липса на информация лазерът може да не е в състояние да изпрати подходящият лазерен импулс в подходящия сектор на роговицата на окото.

  Това, което също е от изключителна важност, е способността на лазера да реагира на информацията изпращана към него от устройството за проследяване на движенията на окото. Времето за реагиране на лазера трябва да бъде много малко, така че да е сигурно, че всеки лазерен импулс попада на подходящата част от роговицата на окото. Дори и ако устройството може да проследи движението на окото 1 000 пъти, но лазерът реагира бавно на тази информация, резултатът е, че лазерът може да изпрати импулсите към роговицата на окото въз основа на стара информация. Най-добрият пример за връзката между устройството за проследяване на движенията на окото и лазера е да се опитаме да си представим хвърлянето на топка към предмет движещ се със скорост 500 мили в час. Въпреки, че можете да видите движещият се предмет, рефлексите Ви са твърде бавни за да доловите непрекъснатите промени на положението на движещия се обект. В резултат на това, всеки път когато хвърляте топката, Вие ще пропускате движещия се обект. Лазерът и устройството за проследяване на движенията на окото в работят със скорост 500 Hz, което означава, че устройството проследява окото 500 пъти в секунда, лазерът работи със същата скорост като точно отстранява необходимите области от роговицата на окото.

  Topolyzer за лазерна корекция на окото

  WaveLight Allegro Topolyzer

  Основата за успешно лазерно лечение е точната диагноза. Да се работи с WaveLight Allegro Topolyzer означава да се използва идеално устройство за подпомагане на процеса на вземане на решения за лазерна корекция на зрението на конкретен пациент.

  Определянето на точните потребности от корекция на зрението на конкретния пациент в голяма степен е решаващо за определяне на гамата от възможни лечения - от WaveFront Optimized до най-сложното топографично насочвано лечение (T-CAT).

  Устройството Allegro Topolyzer със съответния T-CAT софтуер е разработено успешно, за да измерва и генерира данни за лечение с висока резолюция за очи с множество неравности. Разработена е за най-сложните случаи, при които стандартното измерване на wavefront и лечение биха били клинически неефикасни.

  С изключително висока резолюция на роговицата на окото в резултат от измерване в 22 000 точки и голям диск Пласидо , устройството Allegro Topolizer е точен инструмент за подготовка за рефрактивна хирургия. В допълнение към изготвянето на рефрактивна карта, която да показва влиянието на отклоненията, Allegro Topolyzer е снабдено с интерактивна релефна карта, позволяваща индивидуален избор на референтно тяло, радиус и асферичност.


  Лечение с WaveLight Allegro T-CAT

  Устройството Allegro Topolizer и T-CAT са оптимизирани, за да покрият гамата от лазерни корекции на конкретни пациенти и да си взаимодействат в отличен синхрон с Allegretto Wave Eye-Q ексимер лазерни системи. Всички необходими параметри за лечение и данни за пациента се прехвърлят от Allegro Topolizer към лазера. След това софтуерът Allegro T-CAT в преносимия компютър на лазера изчислява подходящите модели за корекция. Все пак, лекарят може да реши да промени индивидуалните параметри по време на всеки етап от процеса.

  Вграденият истински кератометър и устройството за автоматично измерване позволяват точно центриране на образа. Предаването на дигитален образ и sub-pixel approximation, комбинирани с удобно работно разстояние и време за измерване, което възлиза само на част от секундата, позволяват най-високата възможна репродуктивност и точност на записаните данни. Всички получени данни се използват от софтуера Allegro T-CAT за определяне на съответните параметри за лечение.

  Устройството Allegro Topolizer също може да бъде използвано като отделен инструмент за диагностика за регулярни топографски измервания, каквито винаги се изискват в рефрактивната хирургия. Софтуер за откриване на конична роговица е вграден в системата, като опция съществува софтуер за пупилометрия .

  Приложенията за устройството ALLEGRO Topolizer включват:
  - станция за поправки на децентрирани/неправилни аблации след направена рефрактивна хирургическа интервенция;
  - малки оптически зони за уголемяване;
  - скрийнинг на конична роговица;
  - лечение на висока степен на астигматизъм;
  - лечение на други хирургически предизвикани неравности по роговицата на окото.

  аналайзер за лазерна корекция на окото

  WaveLight Allegro Analyzer

  Устройството Allеgro Analyzer е идеално средство за диагностика с цел подпомагане на процеса на вземане на решение за лазерна корекция на зрението на конкретен пациент. То разширява значително гамата от възможните лечения - от стандартната wavefront optimized процедура до най-сложното wavefront насочвано лечение. Всички компоненти са оптимизирани, така че да работят в синхрон с лазер Allegretto Wave Eye-Q.

  Всички необходими параметри за лечението и пациента се прехвърлят от Allegro Analyzer към лазера лазер Allegretto Wave Eye-Q. След това софтуерът Allegro T-CAT в преносимия компютър на лазера изчислява подходящите модели за корекция. Леченията направлявани от Allegro T-CAT (или от wavefront) са предназначени за прилагане при пациенти с голям брой отклонения от висок клас в оптичните им системи. Всяка искана корекция в оптичната пътека на окото е възможна върху роговицата на окото чрез A-CAT модул.

   

  Принципът на Tscherning

  Устройството Allegro Analyzer работи във видимия спектър и е предназначено за извършване на измервания на wavefront чрез използване на принципа на Tscherning, който работи както и принципа на човешкото око. За извършване на измерване съгласно този принцип, един образ от измерваните полета са проектира в ретината. Това позволява на лекаря да провери дали образът е взет правилно и дали всички измерени полета са наистина валидни. Приложението на този принцип на измерване позволява откриване на неправилно прочетени резултати причинени от местни препятствия.

  Приложението на този принцип позволява на Allegro Analyzer да доставя само валидни данни и намалява риска от погрешно лечение. Устройството Allegro Analyzer използва видимата светлина, за да извършва измервания затова не се изискват допълнителни оф-лайн изчисления и факторинг за хроматични грешки.

  Извършването на автоматични измервания позволява само центрираните измервания да се вземат предвид. Малки децентрирания се откриват и регистрират заедно с диаметъра на зеницата и други стойности. След това тези данни си прибавят към действителните данни за wavefront. Защитеният с авторско право софтуер WaveLight за обработка на данни позволява регистрация и записване на валидни измервания, дори при сериозни заболявания на очите.

  аналайзер за лазерна корекция на окото

  Moria Microkeratome Evolution3 Microkeratome

  Платформата Moria Microkeratome Evolution3 се използва в комбинация с двигатели М2 захранвани със СиЕлБи (CLB). Множество глави и двигатели се използват , за да осигурят напълно стерилна работна среда. Платформата Moria е ненадмината в съвършенството си. В действителност, тази система е два пъти по точна от фемтосекунден лазерен микрокератом и не предизвиква временен синдром на чувствителност към светлината. За микрокератомите точността означава сигурност, по-специално в случаите на критична дебелина на роговицата на окото. Освен тези импулси, ниското ниво на вакуум на системата е компонентът с критично важно значение за Moria.

  аналайзер за лазерна корекция на окото

  Intralase FS-60 // Ziemer Z6 Femto

  EyeSTAR LASIK Institute се гордее да обяви, че използва новият Intralase FS-60 flapmaker // Ziemer Z6 Femto. IntraLASIK (iLasik) е последната технологична новост в LASIK. Сега вече можем да извършваме all laser LASIK процедура. Лазерната корекция на зрението често се асоциира само с ексимер лазер, но в действителност има две много важни стъпки в корекцията на зрението Ви:

  1. Създаване на много фин flap (капаче) от тъкан, която се прегъва назад по време на лечението.
  2. Повторно оформяне на изложената повърхност с ексимер лазер и повторно поставяне на flap(капачето).